Cure iz Ljubuškog stvorile novi brend

Helena Bilić, Jelena Džolić, Lola.tees, majice

U samo dva sata otkako su postavile link na Facebooku, unikatne majice su rasprodane.
"Majice su posebne jer predstavljaju modernu, urbanu, samostalnu djevojku koja uživa u širokim krojevima majica, jer se u njima osjeća nesputano i slobodno. Majice dolaze samo u bijeloj i sivoj boji. Svaka majica ima unikatni natpis koji nikad ne ponavljaju, ali natpis koji privlače svačiju pozornost" kazale su nam djevojke.

Ivana Mikulić, Večernji list

"Iako su rasprodane po cijeloj BiH i Hrvatskoj, majice se još uvijek ne rade po narudžbi, nego se postave na fejs s već pripremljenim natpisima i tko prvi rezervira - njegovo je!" kaže Jelena. No, cure su, prije predstavljanja kolekcije na fejsu, kao prave modne dizajnerice imale fotosession u Ljubuškom u Design caffe clubu "Smokva", fotograf je bio Andrija Zeljko, a kao modeli poslužile su im lokalne djevojke. "Ideja za majice već je dugo na čekanju. Jelena i ja smo oduvijek maštale o nekom kreativnom poslu koji bi radile skupa. Zajedno smo završile srednju školu, te bile cimerice na fakultetu i uvijek je ta neka žeđ za kreativnošću bila prisutna kod obje.

Napokon smo se ovog proljeća odvažile da krenemo s projektom: Lola.tees. Krenuvši od svog vlastitog modnog izričaja, inspirirane citatima celebritiyja, filmskih likova, citata s intemeta, sastavile smo prvu kolekciju od 50-ak majica, te osmislile mali photosession kojima bi ih predstavili na Facebook stranici Zanovijetka. U roku od dva sata, cijela je kolekcija bila rezervirana te smo već sljedeći dan slali paketiće za Vitez, Zagreb, Rab, Sarajevo... Najveće zadovoljstvo je u tome da su naši kupci prepoznali i taj neki stil koji smo predstavili, kaže nam Helena Bilić kojoj majice nisu prvi projekt. Naime, svojim Cvijetkom-Zanovijetkom, odnosno broševima u obliku cvjetova, već se iskazala kao dizajnerica. Za godinu dana, u suradnji s Božanom Matić, također Ljubušankom koja dizajnira prepoznatljive torbe, prodala ih je više od 2000 i u BiH, Hrvatskoj i regiji. Broševi su u svim bojama, a mogu se iskoristiti i na torbama, u kosi, na odjeći... No, tu moda ne prestaje. Naime, Helena i Jelena imaju u planu druge modele majica. "Nakon mnogo mailova i i poruka s pozitivnim komentarima, i naravno potražnje, odlučile smo se za još jedan dodatni model - Lolitu i muški model - Lolek, koji bi uskoro trebali biti prezentirani na našoj stranici. Nas dvije smo dosegle neko osobno zadovoljstvo i s ovime do sada, a za ubuduće ćemo voditi još neke zanimljivosti koje su produkt ideja koje imamo u rukavu", kazale su nam djevojke s originalnim idejama. A to je jedino i potrebno za uspjeh.

Cure kažu da im je Facebook najviše pomogao u predstavljanju njihovih proizvoda. Sve je počelo od darivanja najbližih prijateljica kojima se to jako svidjelo i koje su ih potaknule da počnu proizvodnju, uskoro je na Facebooku napravljen profil Cvijetak Zanoviijetak, gdje se mogu vidjeti i majice Lola.tees. "Da nema fejsa, ne bi ništa od ovoga bilo", kažu nam uz smijeh.

Rođenje prvog Zanovijetka

Ideja za Cvijetak se javila kad mi je trebao plavi cvijet. Inače, ljubav prema cvjetnim broševima je, vjerujem kao i mnogim curama, usadio lik Carrie Bradshaw, pa sam u svojoj kolekciji već imala određeni broj takvih. Prvi Zanovijetak sam napravila kad mi je trebao tamnoplavi cvijet, kojeg nisam mogla pronaći u trgovinama. Uz mala istraživanja DIY tutorijala na internetu, kupovine odgovarajućih materijala i pomoći svojih sestara, napravljen je taj prvi i meni osobno još uvijek najdraži, Zanovijetak. Onda sam ih počela izrađivati za prijateljice, mamu, tete i onda su odjednom krenule narudžbe. I prodaja cvijetka u jednom butiku u Ljubuškom. Sljedeći logičan korak bila je prodaja putem društvenih mreža, iako sam bila malo skeptična prema tome, uslijedile su narudžbe iz cijele BiH, Hrvatske i susjednih zemalja. Mnogo ljudi me pitalo odkud naziv, zašto baš Zanovijetak? Naime, ideju mi je dala prijateljica, kad smo na kavi smišljali naziv i od svih prijedloga, taj je najjače reakcije dobio, pa sam odlučila da tako i ostane, kaže Helena.