Branitelji blokirali Bijaču, intervenirala specijalna policija

Bijača, blokada, blokada granice, Udruga Zaboravljeni branitelji, Sindikat uposlenih u školama ŽZH
Jutrošnja blokada trajala je tri sata, a nakon toga je intervenirala specijalna policija.

Specijalci su deblokirali cestu koja vodi prema graničnom prijelazu Bijača nakon što su je tri sata blokirali Zaboravljeni branitelji tako što su neprestano prelazili preko pješačkog prijelaza. Promet se trenutno odvija neometano, javlja radioljubuški.

"Poslali su na nas specijalce, praktično našu djecu su poslali na nas, udarali su branitelje nogama, izgurali su nas s ceste, nisu imali obzira, a svi mi imamo problema sa zdravljem. Za ovo se nismo borili, da naša djeca, rodbina i prijatelji idu na nas", izjavio je za Radio Ljubuški Drago Grbavac nakon policijske intervencije prilikom koje su specijalci izgurali prosvjednike s ceste, a jednog od njih su priveli.

Nakon toga, branitelji su se uputili u Ljubuški.

"Priveli su jednog našeg člana koji je htio prijeći pješački prijelaz, mi ćemo sada ići u Ljubuški, jer mi smo svi jedno, kada jednog privedu, priveli su sviju nas", rekao je Grbavac, dodavši "neće nas smetnuti s našeg puta, neka narod procijeni jesmo li mi u pravu ili nismo, mi ne želimo nasilje, ali nasilje se nad nama vrši, dosada je bilo psihičko, a evo sada i fizičko".

Prije policijske intervencije ponovio je kako branitelji neće odustati dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, odnosno dok u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ne bude sazvana tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o njihovim zahtjevima, objavljivanju registra boraca, ukidanju financiranja braniteljskih udruga, te braniteljskom dodatku.

"Parlament je uzrok, mi smo posljedica, da Parlament uradi ono što je dužan uraditi, ovoga ne bi bilo. Oni zloupotrebljavaju svoje ovlasti, uredno dobivaju plaću i imaju sve beneficije. Njima odgovara da je ovakvo bezvlašće", rekao je Grbavac.

FOTO: Radio Ljubuški