FOTO/VIDEO  Zlatko Dalić zapjevao s Livnjacima u Heusenstammu kod Frankfurta: Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi…

zlatko dalić, Livno
...koju je organizirala Livanjska zajednica Frankfurt (LZF). Osim iz Frankfurta i okolice na Livanjsku noć su stigli i Hrvati iz Berlina, Münchena, Freiburga, Dortmunda, Mainza, Wiesbadena...

U Heusenstammu su bili mnogi poznati uzvanici i gosti večeri iz domovine. Najveće oduševljenje je nastalo kad je u dvoranu ušao najuspješniji hrvatski trener i osvajač srebrene medalje na SP u Rusiji Zlatko Dalić,  piše fenix.

Dirljiv trenutak je bio i kad je cijela uprava Livanjske zajednice Frankfurt izišla na binu, a s njima i Zlatko Dalić pa su zajedno zapjevali novu pjesmu Ilijana Perkovića i Oxy-banda posvećenu Livnjacima u tuđini.

Dok su pjevali stihove "Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi, da li ih tamo u tuđini nostalgija budi.....", nitko u dvorani nije ostao ravnodušan.

O velikom problemu iseljavanja u pozdravnom govoru su govorili i livanjski fratri, fra Ivo i fra Jure. Oni su zajedno sa članovima KUD-ova HKUD-ovi Rudine i Ljubunčić autobusom doputovali iz Livna u Frankfurt. Na Livanjsku večer su doputovali i fratri iz Frankfurta i Frankfurtu okolnih hrvatskih katoličkih misija.

U glazbenom dijelu večeri osim Ilijana Perkovića i Oxy-band, koji su izveli premijeru te nove pjesme posvećene Livnu, nastupio je Toni Pavić i Marko Omazić, KUD-ovi Rudine, koji su izveli novi bećarac posvećen Zlatku Dalićui, KUD Ljubunčić, Klapa Frankfurt te na kraju zvijezad večeri Ivan Zak.

Program večeri jako dobro su vodili Klara Jamić-Periša i Dinko Periša.

Tijekom večeri bila je upriličena prodajna izložba slika akademskog slikara Ivice Vlašića te književni kutak gdje j bilo moguće kupiti romen Ante Guge "Žetva u polju otrova te knjigu Tomislava Perkovića "Livanjska prezimena".

Više s Livanjske noći te intervju s Zlatkom Dalićem pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Fenix Magazin.

Fenix-magazin/MD