Violeta nije odustala od izgradnje u Livnu

Violeta, Violeta, Livno, Violeta, Livno, petar ćorluka, Violeta, Violeta, Grude, ekran, Violeta, teta violeta, Violeta, Grude, teta violeta, posao, razgovor za posao
Ćorluka je za lokalne medije u Livnu rekao da je prvobitnim projektom, uz Tvornicu papira u Livnu, bila predviđena i izgradnja vlastite manje termoelektrane, ali da se od toga odustalo, što je za trećinu smanjilo vrijednost investicije - s planiranih 120 milijuna KM na oko 80 milijuna maraka.

"Tvornica higijenskog papira od celuloze uvezene iz Južne Amerike i Kanade godišnje bi proizvodila oko 25 000 tona finalnih proizvoda, a zapošljavala bi oko 120 radnika", rekao je Ćorluka, dodajući da je za realizaciju ovog projekta potrebno oko 18 mjeseci.

Prema njegovim riječima, kompanija "Violeta" dobila je prije mjesec dana ekološku dozvolu od federalnog Ministarstva turizma i ekologije, a u tijeku je procedura pribavljanja lokacijske i građevinske dozvole od općinski vlasti Livna, koje su 2008. godine dale "zeleno svjetlo" za izgradnju tvornice higijenskog papira na Begovači.

Čelni čovjek kompanije"Violeta", koja trenutno zapošljava 670 radnika i najveći je proizvođač higijenskog papira na Balkanu, potvrdio je da je suvremena tehnologija proizvodnje papira ekološki potpuno prihvatljiva, te da je svako zagađivanje okoline apsolutno isključeno.

(Srna)