U HB županiji 13 ilegalnih liječničkih ordinacija

crna kronika, HBŽ, Livno, Bolnica Livno, liječnici, SNSD, HBŽ, Livno, dan žalosti, Livno, izgradnja autoceste, Livno, Općina Livno, Dani uređenja Livna,  Luka Čelan, HDZ BiH, Livno, javna rasprava
...aposleni u javnim zdravstvenim ustanovama u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu i Drvaru.

Najviše privatnih liječničkih ordinacija koje rade ilegalno imaju liječnici-specijalisti županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu i liječnici domova zdravlja u Livnu i Tomislavgradu, a općine Bosansko Grahovo i Glamoč jedine su u ovoj županiji u kojima ne postoji ilegalna privatna liječnička praksa, jer i nemaju liječnika specijalistu.

U slučaju ilegalne liječničke prakse radi se o sukobu interesa, jer liječnici koji imaju privatne ordinacije jednu smjenu rade u javnim zdravstvenim ustanovama za plaću, a drugu u svojim privatnim ordinacijama, uglavnom sa istim pacijentima kojima preporučuju kvalitetnije usluge i bolji tretman u privatnoj režiji.

HB županija od kada postoji u sastavu Ministarstva zdravstva nema inspektora za zdravstvo, pa nije čudo što na području ove županije godinama nezakonito djeluje i nekoliko privatnih ginekoloških i oftalmoloških ordinacija.

Prema podacima županijskog Ministarstva zdravstva, na području ove županije postoje samo dvije privatne ordinacije koje su uredno registrirane i koje privatnu liječničku praksu obavljaju legalno. Riječ je o jednoj ginekološkoj ordinaciji u Livnu i jednoj pedijatrijskoj ordinaciji u Tomislavgradu, čiji su vlasnici zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama.

(Nezavisne novine)