Radnici dobili sudski spor za radni staž

Točenje goriva
Krajina je za lokalne medije rekao da je tužbu podnijelo 12 radnika “Petrolovih” pumpi u Livnu, te da je izvršno rješenje dostavljeno županijskoj Vladi koja ovom preduzeću duguje nešto više od 130.000 KM po računima za gorivo za službena vozila, a koja se aktivno uključila u rješavanje ovog problema.

Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije polovinom travnja ove godine zatvorila je sedam benzinskih pumpi “Petrol” na području ove županije, čiji je vlasnik Milan Lučić iz Ljubuškog, zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih uslova za rad i višemilionskih dugovanja za poreze i doprinose.

Inspekcija je zatvorila po dvije benzinske pumpe u Livnu i Kupresu, te po jednu u Tomislavgradu, Bosanskom Grahovu i Drvaru, a 30 radnika od tada je bez posla i plaća.

Početkom svibnja radnici su općinskim vijećima i županijskoj Vladi uputili pismo namjere u kojem su tražili da im u rješavanju ovog problema pomognu općinske i županijske vlasti.

U pismu su naveli da su se bez svoje krivice našli u teškom materijalnom položaju i predložili da se odmah “zamrzne” vlasništvo nad svim benzinskim pumpama „Petrol“ u Hercegbosanskoj županiji. Benzinske pumpe su i dalje zatvorene jer vlasnik nije otklonio nedostatke utvrđene inspekcijskom kontrolom, a nije izmirio ni obaveze za poreze i doprinose koji iznose više od tri miliona KM.

www.livno-online.com