Radionica o zločinima počinjenim iz mržnje okupila policijske službenike HBŽ-a

misija oess-a, ministarstvo unutarnjih poslova, Livno

Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, organizirala je u srijedu u Livnu prezentaciju o zločinima počinjenim iz mržnje.

Kako su naveli iz OESS –a u  BiH, prezentacija je održana s ciljem da policijski službenici na probnom radu iz šest policijskih postaja Hercegbosanske županije steknu dodatno znanje o prepoznavanju, izvješćivanju i procesuiranju kaznenih djela počinjenih iz mržnje.

U uvodnom dijelu, po riječima organizatora, predstavljena je uloga organizacije OESS i Misije OESS-a u BiH, kao i koncept kaznenih djela počinjenih iz mržnje i značaj adekvatne istrage te procesuiranje ovih kaznenih djela.

Potom je, kako navode, pojašnjen zakonodavni okvir i relevantna saznanja iz monitoringa koji provodi Misija OESS-a u BiH. 

Predstavnici MUP-a Hercegbosanske županije dali su prikaz ili statistički pregled incidenata počinjenih iz mržnje, a prezentirana su i iskustva u radu policije.

Današnjoj prezentaciji i radionici za predstavnike MUP-a HBŽ-a nazočilo je 18 policijskih službenika iz policijskih postaja Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Livno, Tomislavgrad i Kupres.