Problemi gospodarstvenika s prijelazom Kamensko

GP Kamensko, Mljekara Puđa, Sirana Puđa, špediteri
Nekad vrlo prometan granični prijelaz, danas dnevno propusti tek nekoliko desetaka vozila. Štete trpe izvoznici, špediteri, ali i cijela županija.
Sedamdeset posto proizvoda livanjske mljekare izvozilo se na hrvatsko tržište. Da bi ga sačuvali i nakon ulaska Hrvatske u Eiropsku uniju, vlasnici su i na hrvatskoj teritoriji izgradili mljekaru.
Brzom razmjenom sirovine, preko Graničnog prijelaza Kamensko, planirali su izbjeći probleme plasmana robe na hrvatsko tržište. No, ono što nisu planirali je zabrana izvoza robe preko tog graničnog prijelaza.
"Da bismo ostvarili komunikaciju koja je prekinuta preko Graničnog prijelaza Kamensko i preusmjerena na Graničnog prijelaza Bijača koji je udaljen od naše mljekare prema jugu 150 kilometara i još toliko nazad, dobili smo zaobilaznicu. Umjesto 50 kilometara vožnje, vozi se 300 kilometara", rekao je Darko Čobanov iz mljekare Puđa.

Osim izvoznika, štete prekategorizacije graničnog prijelaza Kamensko, trpe i špediteri. Špediter Tomo Periša kaže da je 50 njegovih kolega ostalo bez posla. Od nekadašnjih 12 špedicija, preostalo ih je dvije.
Problemi i u drugim općinama
Nakon što su BiH i Hrvatska 2013. u Briselu sklopile Ugovor o graničnim prijelazima, Kamensko je iz prve, rangirano u treću kategoriju prijelaza. To znači da se preko njega, više ne može prevoziti voće, povrće, građa, nafta - ili ukratko ništa od takozvane - "robe prve kategorije", javlja reporterka Al Jazeere Arduana Pribinja.
Vlada HBŽ godinama ponavlja da je riječ o nepravednoj degradaciji prijelaza koji zadovoljava međunarodne standarde i u čiju je gradnju Evropska unija 2006. uložila tri i po milijuna eura.
Granični prijelaz Kamensko ima 10 kontrolnih punktova, prostorije za carinsku službu i graničnu policiju, te objekte za detaljan pregled robe.
Zbog toga je Općina Livno u nekoliko navrata od Mješovite komisije za praćenje i provođenje ugovora između BiH i Hrvatske tražila da se ponovno razmotri kategorizacija Kamenskog.
"Barem u drugu kategoriju gdje bi se osiguralo da proizvođači livanjskog sira kao i proizvođači suhomesnatih proizvoda mogu nesmetano izvoziti svoje proizvode", rekao je Luka Čelan, načelnik Općine Livno.
Prekategorizacija graničnih prijelaza nije samo problem Livna. Općine Cazin, Novi Grad, nekada Bosanski Novi i Čapljina samo su neke od općina sa sličnim problemima.

livno-online.com