Posjet grahovskog DVD-a Vatrogasnom društvu Livno

Livno, vatrogasci, bosansko grahovo
Zapovjednik livanjskog vatrogasnog društva Draško Knez upoznao je goste iz Grahova s ustrojstvom društva, načinom djelovanja te s izazovima i poteškoćama s kojima se društvo susreće u svome djelovanju. Gostima je posebno bio zanimljiv obilazak vatrogasnog voznog parka te demonstracija vatrogasne tehnike i opreme.

Prije posjeta vatrogasnom domu, članovi DVD „Korita" susreli su se u Livnu s dvojicom profesionalnih vatrogasaca iz Republike Hrvatske - Ivanom Mareljom iz Splita, dipl. ing. zaštite od požara i stručnim suradnikom u Hrvatskim autocestama, te s Mijom Galiotom iz Javne vatrogasne postrojbe Knin - koji su im prenijeli svoja dragocjena iskustva i dali korisne savjete za budući rad, posebno po pitanju nabave vatrogasne opreme i vozila, ali i stručne edukacije članova društva.

DVD „Korita" Bos. Grahovo osnovano je 18. studenog 2015. i registrirano u Ministarstvu pravosuđa HBŽ s ciljem zaštite od požara na području općine Bosansko Grahovo. Ciljevi društva su otklanjanje uzroka požara i drugih nepogoda, te stvaranje uvjeta za kvalitetan i siguran život na području Bosanskog Grahova s ciljem uključivanja što većeg broja građana, a posebno mladeži.

Društvo je osnovano nakon gorkog iskustva s velikim šumskim požarima na području Bos. Grahova u ljeto 2015., kada je skupina građana koja je samoinicijativno gasila požare uvidjela da na jednom širokom dijelu HBŽ ne postoji organizirani sustav zaštite od požara, te je osnivanje DVD bilo prijeka potreba. (DVD Korita, d. k.)