Peticija protiv izgradnje džamije u centru Livna

Livno, džamija, Livno, džamija, Livno, rušenje, Livno, prosvjedi, džamija, Livno, džamija, peticija, Livno, džamija, peticija, džamija, Livno, Ćurčinici
...građani Livna moći dati svoj potpis za izgradnju džamije Ćurčinice u izgledu kakvo je nekad bilo, priopćili su čelni ljudi braniteljsko-invalidske populacije u Livnu.

Odluku o organiziranju peticije donešena je u ponedjeljak kad je održan sastanak Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Livna gdje se donesenim zaključkom protive izgradnji sakralnog objekta u novom izdanju.

Inače, gradnja džamije Ćurčinice se izvodi u novom izdanju na mjestu prijašnjeg objekta džamije koja je u ratu teško oštećena, a naknadno i srušena. Ranije postojeći već naveden kao ratom teško oštećeni objekt džamije, nije spadao u red objekata visokog dometa sakralne arhitekture pa se nametnuo zaključak od strane odgovornih tijela nelogičnosti rekonstrukcije postojećeg.

Kako je potvrđeno iz Medžlisa islamske zajednice Livno, građevinska inspekcija nije zabranila daljnje izvođenje radova na džamiji Ćurčinica u Livnu protivno zaključku sa sjednice Općinskog vijeća, koja je održana 26. Srpnja, gdje su vijećnici većinom glasova hitno zatražili obustavu gradnje sakralno-poslovnog centra.

(Fena)