Obred primanja i obećanja Frame Livno

Frama, Livno
U Framu je primljeno 20 novih mladića i djevojaka, dok je njih 36 obnovilo svoja obećanja na godinu dana. Svetu Misu predvodio je fra Ivan koji je u svojoj propovijedi nastojao ohrabriti mlade ljude da svoje strahove od budućnosti podijele s Bogom koji će im dati snage da u svjetlu evanđelja mijenjaju sebe, svoje poglede i preuzmu odgovornost za dobro društva. Kao primjer naveo je svetog Franju, koji je isto tako bio pun strahova, ali koji je te strahove stavio u Božje ruke i tako uspostavio jedne nove odnose u Crkvi i društvu.

Pod svetom Misom pjevanje su animirali framaši iz Tomislavgrada, a svojim dolaskom uzveličali su ovo slavlje framaši iz Ljubunčića, Kupresa i Šuice. Na koncu svete Mise duhovni asistent Frame Livno fra Josip Jukić zahvalio je framašima na svako dobro koje svojim djelovanjem u gradu i župi čine, od humanitarnog rada do organiziranja različitih manifestacija. U svojoj zahvali na poseban način sjetio se i pokojnog fra Ivice Baketarića koji je svojim radom i zalaganjem framašima, ali i ostalim župljanima ostao u trajnom sjećanju.

Nakon Mise Frama Livno organizirala je druženje u prostorijama Pastoralnog centra. Tu su framaši uz razgovor, pjesmu i igre nastavili svoje druženje.

Priopćeno je iz župnog ureda Livno.