Mate Rimac: Osobno ću financirati najbolje projekte iz tehnološkog parka u Livnu

Mate Rimac, hrvatski inovator, Concept, Ekipa CNN-a, student, Mate Rimac, auto, Hrvatska, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , pelet, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , Mate Rimac, Livno
...osnovao sada već poznatu tvrtku Rimac Automobili koja je razvila i predstavila električni automobil, a potom i krenula u njegovu serijsku proizvodnju.

Premda živite i radite u Hrvatskoj, nikada niste pokidali veze s rodnim Livnom. Što je ponukalo vas i nekolicinu uspješnih Livnjaka da rodnom gradu darujete zakladu Linnovate i tehnološki park?

- Puno nas za vrijeme praznika dođe u rodni kraj. Vidimo da je grad, nažalost, gotovo mrtav, osim kad se tu sjatimo iz svih krajeva svijeta. Nas nekoliko puno je razgovaralo o tome i odlučili smo nešto napraviti, pomoći drugima, da mogu svoje poduzetničke ideje i projekte razvijati u svom gradu, da ne moraju ići vani. Imamo puno prijatelja i poznanika koji, unatoč fakultetskom obrazovanju, nisu našli posao u ovom gradu te idu vani raditi, primjerice u Njemačku, poslove poput građevinarstva, vožnje kamiona. Meni je to grozno. Želimo da se to manje događa, jednog dana i prestane događati, tako što ćemo pomoći drugima da osnuju svoje tvrtke.

Pomažemo im u njihovim počecima - savjetom, infrastrukturom, a i financijama. Onda kasnije, kad stasaju, pomoći želimo i u drugim izazovima, privlačenju većih investicija itd, piše Večernji list za BiH.