Livno: Završio malonogometni turnir „Ljeto 2010.“

Livno, turnir, Borjana Krišto, HDZ BiH

U petak, 6. kolovoza 2010. godine, je u Livnu završio 15. malonogometni turnir „Ljeto 2010." u organizaciji Udruge dragovoljaca rata HVO-a HB podružnica Livno, a pod pokroviteljstvom dopredsjednice HDZ BiH, kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto.

Članovi Udruge su se posebno zahvalili predsjednici Krišto na potpori i pomoći koju im je pružala svih ovih godina i najavili da će, kao i prethodnih godina, dio sredstava s turnira izdvojiti u humanitarne svrhe. Predsjednica Krišto je to pozdravila i kazala kako joj predstavlja zadovoljstvo da, pored mnogobrojnih događaja i manifestacija, može biti pokroviteljica i športskim događajima poput ovoga koji se već godinama uspješno organizira.

Turnir je trajao od 22. srpnja do 6. kolovoza 2010., a sudjelovalo je 55 momčadi iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. U finalnom susretu seniora pobjedu je odnijela momčad ŠRC Fair Play iz Livna koja je rezultatom 2:0 pobijedila momčad Pače d.o.o.

Inače, malonogometni turnir „Ljeto" tradicionalno se organizira u spomen na vojno redarstvenu operaciju Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane „Ljeto 1995" koja je bila preduvjet za vojne operacije kao što su „Oluja" i „Maestral" u kojima je oslobođen veliki dio okupiranog teritorija u Republici Hrvatskoj i BiH.