Livno: Donesena presuda u korist umirovljenih liječnika

Općinski sud u Livnu donio je pravomoćnu i izvršnu presudu u korist dvojice liječnika specijalista po kojoj je Županijska bolnica "Fra Mihovil Sučić" u Livnu dužna isplatiti....

...Zavodu mirovinsko-invalidsko osiguranje Federacije BiH na ime razlike doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje oko 50 tisuća maraka po osobi, potvrdio je ravnatelj Županijske bolnice dr. Ivica Jozić.

Jozić je rekao da su dvojica liječnika dobili pravomoćnu presudu na Općinskom sudu na osnovi tužbe protiv Županijskoj bolnici u Livnu zbog manje uplaćenih doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje, čime su ostvarili manji iznos mirovine s punim radnim stažom.

Jozić je također potvrdio da su liječnici oštećeni jer po praksi u zdravstvenim ustanovama u razdoblju od 1990. do 2007. godine doprinosi za radni staž uplaćivali su se na osnovicu najniže, a ne stvarne plaće, što se negativno odrazilo na visinu mirovina.

"U postupku su još dvije tužbe zbog manje uplaćenih doprinosa, a imam i informacije da još neki bivši radnici ove ustanove koji su otišli u mirovinu, svoja prava namjeravaju tražiti preko suda", kazao je Jozić.

(Fena)

08.11.2011 u 19:57