Livno: Dječaci se izgubili šetajući šumom, pronađeni živi i zdravi

Livno, šuma
Naime dvojica dječaka K. D. i T. D. Uzeli su psa i oko 13 sati krenuli prema šumi iznad svog sela sa namjerom da prošetaju, lagano obučeni, po lijepom, sunčanom, prohladnom danu.

Oko 16.30 sati, zabrinuta majka jednog od dječaka poziva na mobitel i on se javlja i kaže da nisu daleko i da idu prema kući. Međutim, kako je padao mrak, oni nisu dolazili kući, niti su se javljali na telefon. Zabrinuti roditelji pozvali su u pomoć policiju i GSS, otac jednog dječaka krenuo je sa kolegom lovcem prema šumi da ih traže.

Pročelnik HGSS HBŽ-a Marino Vidović pokrenuo je brzu potragu u koordinaciji sa specijalnom policijom koji izlaze na teren sa vozilima i uključenom rotacijom pokušavajući privući pažnju nestalih. Sve se odigravalo brzo, jer je bilo jako zabrinjavajuće što se ni jedan dječak ne javlja na mobilni telefon, jer su nedostupni, a u tom području inače, poznato je da ima dobrog signala.

Nakon kraćeg vremena dječaci koji su tumarali po mraku i lutali prema hrvatskom području, uspiju se vratiti u mrežu domaćeg mobilnog operatera i javljaju se da su izbili na neku cestu. Dobili su upute od GSSuBiH da ne silaze sa ceste i polako se kreću prema dolje i čuvaju bateriju u mobilnom telefonu. Nakon kraćeg vremena specijalna policija svojim vozilom pronalazi dječake žive i zdrave i prevozi ih kućama. Još jedan dobar primjer brze reakcije i dobre suradnje i koordinacije između nevladinih i vladinih organizacija kojima ovo nije prvi put da djeluju zajedno na terenu, brzo i efikasno.

Dnevni list