Livno: 175. godina postojanja Matice hrvatske

matica hrvatska, Matica ilirska, Općina Livno
Predsjednik Matice Hrvatske akademik Stjepan Damjanović će govoriti na temu "Matica hrvatska - 175 godina sa svojim narodom", dok su potpredsjednici Stipe Botica i Damir Barbarić predvidili predavanja na temu "Rukopisne zbirke usmene književnosti Matice hrvatske s područja Bosne i Hercegovine", odnosno "Franjo Marković o stupanju Hrvata u uzvišeni hram umlja svjetskoga".
Drugog dana, u subotu 20. svibnja, domaćin predstavnika najstarije hrvatske kulturne ustanove, utemeljene 1842. godine pod imenom "Matica ilirska" je Karmel svetog Ilije na Buškom jezeru.
Prema programu, tom prilikom će predsjednik Matice Hrvatske Stjepan Damjanović održati predavanje na temu "Matica hrvatska i njezini ogranci", dok će tajnik Zorislav Lukić prezentirati suradnju Središnjice i ogranaka iz Bosne i Hercegovine.
U planu i programu je izlaganje potpredsjednika Stjepana Sučića na temu "Nakladništvo Matičinih ogranaka iz Bosne i Hercegovine" kao i gospodarskoga tajnika Matice hrvatske Damira Zorića koji će govoriti na temu "Mjesne kulturno - povijesne teme kao istraživačke i publicističke prilike Matičinih ogranaka".
U završnom dijelu predviđeno je predstavljanje Matičinih ogranaka, prenosi Fena.