Livanjka u Splitu: "Pauk" služba je matreltirala mene, kćer i mog bolesnog oca; Hvidra: Vrijeđala je i proklinjala

...nečovječnu ponašanju prema njoj, njezinoj dvoipolgodišnjoj kćerki i 71-godišnjem ocu.

Rita je došla dva dana u Split kako bi djevojčicu odvela na more, a parkiranje njezina peugeota BiH registracijskih oznaka na Ovčicama u ponedjeljak oko 10 sati dovelo je i do ove priče.

S djetetom u naručju po zvizdanu

- Nakon dva sata kupanja nisam zatekla peugeot na mjestu gdje sam ga parkirala i odmah sam znala da ga je odvezao "pauk". Krenula sam pješice na autobus br. 11 koji vodi prema "Hvidrinoj" garaži za oduzeta vozila na Pujankama, a doznala sam da moram presjedati i na bus br 14. Krenula sam pješice s Ovčica s djevojčicom u naručju i upravo blizu autobusne stanice susrela "Hvidrin" kamion koji odvozi automobile.

Obećali su me odvesti do Pujanki, ali su mi rekli da samo malo pričekam jer navodno trebaju dignuti jedno vozilo daruvarskih registracijskih oznaka. Kad je prošlo pola sata čekanja, rekli su mi da nemaju nijedno vozilo za dizanje i neka se sama snađem za prijevoz jer oni ne mogu "praznih ruku" natrag" - govori nam.

Otišla je nakon toga autobusom i tamo uz oduzeti peugeot zatekla svog oca koji je prije nje došao busom i koji je pregovarao s djelatnikom "Hvidre".

Policajac sve gledao

- Pitala sam tog "Hvidrina" djelatnika možemo li dobiti odgodu plaćanja tih 450 kuna i oni su mi rekli da možemo, samo da donesem novac. Kako ja i otac nismo imali taj novac kod sebe, opet sam busom krenula natrag do svog stana s djevojčicom u ruci. Kad sam se vratila natrag, djelatnik "Hvidre" mi je rekao da ne možemo dobiti odgodu plaćanja jer da mi je on prethodno zaboravio reći kako je račun fiskaliziran i kako to moramo odmah platiti na licu mjesta. Kad sam ga upitala zašto mi to nije rekao prije nego sam s djetetom krenula po novac, rekao mi je da ga ne gnjavim jer će mi "opaliti plesku".

Kad sam ga upitala za ime i prezime, rekao mi je da se zove Nenad Stanković i samo se nasmijao, očito govoreći krivo ime samo da me dodatno isprovocira. Sve je to gledao prisutni policajac, očito ne videći u tom bahatom ponašanju Hvidrina djelatnika ništa sporno. Ništa, onda je busom do bankomata krenuo moj otac, koji se potom po najvećoj vrućini autobusom i vratio te na kraju platio tih 450 kuna - govori Rita koja sve ove postupke smatra maltretiranjem nje, njezine kćeri i njezina bolesnog oca.

Otišla je i na policiju, gdje su joj rekli da oni tu ne mogu puno učiniti te se nakon toga obratila našoj redakciji da upozori na nečovječno postupanje Hvidrina djelatnika.

Hvidra: Gospođa je vrijeđala i proklinjala

Iz priopćenja koje je našim novinama uputio direktor Hvidre Marko Bartulić vidljivo je da oni priču Rite Krezo smatraju neistinitom i neutemeljenom.

- Dana 26. kolovoza Hvidra d.o.o. Split je po nalogu policijskog djelatnika Postaje prometne policije Split premjestila vozilo g. Željka Kreze zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Što se tiče prigovora gđe Rite Krezo, vezano za prijevoz na odlagalište, ističemo da nije dozvoljeno prevoziti stranke specijalnim vozilom "pauk", a posebno ne malodobnu djecu.

Prema našim saznanjima, vlasnik vozila je g. Željko Krezo, koji je ujedno došao preuzeti nepropisno parkirano vozilo. Kako je imenovani gospodin državljanin BiH, po zakonu je dužan platiti trošak premještanja gotovinom ili karticom, te po zakonu nema pravo na mogućnost plaćanja odgodom.

Također, g. Željko Krezo je prilikom preuzimanja vozila potpisao gotovinski račun kao dokaz o preuzimanju. Nadalje, navodi gđe Rite Krezo su nelogični i neutemljeni u dijelu koji se odnosi na to da joj je zaposlenik Hvidre d.o.o. odobrio odgodu plaćanja nepropisnog parkiranog vozila i da je otišla kući po novac. Naime, ako joj je bila odobrena odgoda plaćanja, tada nije bilo potrebno da gđa Rita Krezo ide po novac.

Djelatnik Prometne postaje Split i zaposlenik Hvidre čije prezime je točno izjavili su da je gđa Rita Krezo bila jako neugodna, vrijeđala i proklinjala djecu radnika Hvidre. Posebno ističemo da se otac gđe Rite Krezo, nakon određenog vremena, vratio na odlagalište Pujanke i ispričao se policijskom djelatniku i zaposleniku Hvidre d.o.o. zbog ponašanja svoje kćeri.

Slobodna Dalmacija