I u Livnu se prikuplja pomoć za ugrožene poplavama u BiH

poplave, BIH, pomoć, Brčko, poplave, pomoć, Livno, poplave, pomoć, BIH, poplave, pomoć, kiša, meteoalarm, poplava
... pa i političkih stranaka, na prikupljanju pomoći stanovništvu poplavljenih područja BiH.

Pod sloganom „budimo humani" od jutros osoblje trgovačkog centra „Konzum" prikuplja odjeću, obuću, hranu i sve ono što građani smatraju da bi koristilo onima koji su ostali bez svojih domova. Skupština HB Županije jučer je dala odriješene ruke Vladi da preko Uprave za civilnu zaštitu uputi prijeko potrebnu pomoć. Premijer Branko Ivković ističe: „Nismo točno konkretizirali na koji način, ali pomoć će ići vjerojatno u dva pravca. Prvo, prikupljat ćemo prehrambene artikle, krumpir, žitarice, mlijeko i drugo, znači sve što mislimo da je potrebno, a drugo, ukoliko bude potrebno, pomoći ćemo i angažiranjem, odnosno slanjem i naših građevinskih strojeva i ljudi.".

Procjenjujući da je u Maglaju najkritičnije iz Medžlisa islamske zajednice Livno kontaktirali su kolege i pitali što je najpotrebnije, kazao nam je Dževad Hadžić, glavni imam u Livnu, te dodao: „Oni su nam kazali da su to lopate, čizme, metle i rukavice. I zato smo mi zamolili naše džematlije, naš narod ovdje na području općine Livno da u Medžlis IZ Livno donose isključivo te stvari koje smo nabrojali i koje su potrebne narodu u Maglaju."

Pomoć će prikupljati u subotu, nedjelju i ponedjeljak da bi je u utorak već mogli dostaviti do Maglaja, kazao je Hadžić.

Od jutros (subota) volonteri Crvenog križa u Drvaru praktično idu od vrata do vrata prikupljajući pomoć, a livanjski Crveni križ će u ponedjeljak i utorak intenzivirati prikupljanje pomoć kako bi ona već u srijedu došla do najpotrebnijih. Ono što raduje, jeste činjenica da se stanovništvo nesebično odaziva, donosi iz svojih domova ono što misle da treba ljudima koji su ostali bez ičega, tako da se tu uz hranu, vodu i dječju hranu, našla i posteljina, deke, jakne, obuća, odjeća...

Radio "Studio N"