Humanitarna akcija za pučku kuhinju u Livnu

deficitarna zanimanja u Livnu, Humanitarna akcija, pučka kuhinja, Livno

Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije organizira humanitarnu akciju u kojoj će se prikupljati sredstva za pučku kuhinju koja djeluje u sklopu SSŠ "Silvija Strahimira Kranjčevića" u Livnu.

Stanovnici Livna moći će svojim donacijama na Trgu kralja Tomislava u četvrtak, 21. studenoga, od 9 do 14 sati pomoći radu pučke kuhinje koja trenutno osigurava obroke za pet obitelji u stanju socijalne potrebe.

U pučkoj kuhinji djelatnici i učenici koji se školuju za zanimanje kuhar pripremaju obroke te ih dostavljaju ljudima u stanju socijalne potrebe.

- Na taj način kod naših učenika razvijamo osjećaj za uvažavanje drugih i drukčijih. Pri spremanju obroka učenici paze da ne povrijede vjerske osjećaje drugih i spremaju univerzalna jela. Također, promičemo ideju voluntarizma i drugih vrijednosti koje bi trebale krasiti naše društvo - kazao je ravnatelj škole Saša Grabovac.

Namirnice potrebne za rad pučke kuhinje prikupljaju sami učenici tijekom školske godine, a ovogodišnja humanitarna akcija tradicionalno započinje na Međunarodni dan srednjoškolaca, dodao je ravnatelj.

Nedavno je postavljen i plastenik u kojem će učenici uzgajati povrće koje će spremati u pučkoj kuhinji.