EU – Programi, projekti, fondovi- Regionalni i ruralni razvoj

Livno
Dvodnevna radionica pod nazivom "Razvojne politike u F BiH u kontekstu pridruživanja EU - Programi, projekti, fondovi- Regionalni i ruralni razvoj održana je u ponedjeljak i utorak 13. I 14. 2.2017. godine u PTC Forum u Livnu.
Poljoprivredni proizvođači, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici županijskih i općinskih institucija te zainteresirani pojedinci tijekom radionice koju su vodili konzultanti u okviru regionalnog i ruralnog razvoja Ivana Laginja i Nenad Kocmur bili su u prilici čuti više o putu Hercegbosanske županije u europskim integracijama te kako se na vrijeme pripremiti za procese koji slijede.
Predstavljene su razvojne politike prvenstveno u pogledu poljoprivrednog i ruralnog razvoja, regionalnom razvoju te uloge lokalnih i regionalnih razvojnih institucija.
Također su predstavljeni obrasci za prikupljanje projektnih ideja kao i aktualni natječaji Europske komisije za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj lokalne infrastrukture.
Savjetnica predsjednika Vlade za gospodarstvo i financije, Ivana Mišković nazočnima je predstavila Strategiju razvoja Hercegbosanske županije 2016.- 2020.godine, kao i buduće strukture razvoja u Hercegbosanskoj županiji kroz Razvojnu agenciju i Stručnu službu za razvoj i europske integracije koje će u narednom razdoblju biti vodeće institucije za razvoj županije.
Održana radionica organizirana je u sklopu projekta "Podrška procesu europskih integracija u Federaciji BiH" kojeg u suradnji s Uredom predsjednika Vlade Hercegbosanske županije provode Public Administration International i Vanjskopolitička inicijativa BiH, a financira Good Governance Fund iz Velike Britanije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.