Čestitka povodom Dana branitelja Općine Livno

 misa hvo

Dan branitelja predstavlja simbol pobjede Hrvata Livna u Domovinskom ratu, koji mlade naraštaje treba podsjećati na znane i neznane heroje, te ukazivati na ulogu i značaj branitelja u Domovinskom ratu.
Na žalost, danas je stvarnost drugačija, te stoga, Udruga branitelja Domovinskog rata HVO podsjeća sve hrvatske političke stranke i udruge proistekle iz Domovinskog rata, kako je danas prilika spomenuti se branitelja i ukazati na njihovu tešku životnu situaciju u kojoj se nalaze, jer ne mogu ostvariti svoja zakonom zajamčena prava, a prije svega pravo na rad, zdravstvenu zaštitu i dostojanstven život.

Općina Livno i Hercegbosanska županija moraju imati više sluha za branitelje i članove njihovih obitelji, jer su branitelji bili i ostali stup opstojnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Udruga branitelja Domovinskog rata čestita svim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Dan branitelja, s nadom i vjerom kako će politika konačno preuzeti odgovornost za sve one branitelje kojima nije omogućila njihovo zajamčeno pravo na rad, zdravstvenu zaštitu i život dostaj čovjeka.


Livno, 23. rujna 2016.

Ivica Padro, predsjednik podružnice Livno

Stipo Mihaljević, predsjednik županijske Udruge