Otvaranjem zelene tržnice, obilježen Dan općine Kupres

otvaranje zelene tržnice

... obilježen Dan općine Kupres. Dan općine slavio se na datum prvog pisanog spomena imena Kupresa - 18. rujna 1461. godine u darovnici posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića.

Program obilježavanja Dan općine Kupres započeo je u nedjelju nogometnim susretom veterana Dinama i Hajduka na Gradskom stadionu u Kupresu, a dan kasnije održan je tradicionalni kros za učenike Osnovne škole fra Miroslava Džaje i Srednje škole Kupres.

Na sam Dan općine program je započeo polaganjem vijenaca palim braniteljima na masovnoj grobnici Suho polje. Vijence su položili predstavnici Općine Kupres, Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.

Uslijedila je sveta misa u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu, koju je uz koncelebraciju većeg broja svećenika predslavio fra Marko Jukić, župnik u Suhom polju, nakon čega je u Hrvatskom domu u Kupresu održana svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Kupres.

Na sjednici je uručena zlatna plaketa akademiku dr. Stipanu Jonjiću, dok su zahvalnice dobili Crveni križ općine Kupres, posthumno Ilija Aničić te Karlo Šarić uime Srednje škole Kupres, kao i Angela Mihaljević uime Osnovne škole fra Miroslava Džaje.

Općinski čelnici zatim su obišli sportsku dvoranu u izgradnji, nakon čega su su otvorili objekt u ojem će biti smještena zelena tržnica te lokalne prometnice Kupres - Vrila - Kuta - Kukavice i Čevići - Dumančići.