FOTO  Na Kupresu održana Strljanica 2015

Kupres
...Dani kosidbe - Strljanica 2015. koja je i ove godine okupila znatan broj natjecatelja i publike.
Dan kosidbe na Kupresu je tradicionalna kupreška kulturna, poljoprivredna, športska i turistička manifestacija, u narodu poznatija pod imenom "Strljanica".
Uz izložbe suvenira i rukotvorina, nastupe folklornih skupina iz Kupresa, Hrvatske, Slovačke, Kolumbije, održano je natjecanje u više sportskih disciplina, ali i u kosidbi što je i okosnica manifestacije.
Dani kosidbe na Kupresu - Strljanica, održava se na Kupreškom polju svake godine početkom mjeseca srpnja, točnije, svake prve nedjelje u srpnju.
Program međunarodne smotre folklora i tradicionalne manifestacije otvorila je počasna građanka Kupresa, zamjenica predsjednika HDZ BiH i dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.
„U ozračju ove tradicijske manifestacije, Dani kosidbe na Kupresu, koja čini ovaj dan posebnim, pozdravljam sve. Veliko mi je zadovoljstvo što ste mi ukazali čast da otvorim ovu manifestaciju i kažem nešto o njenom značaju. Bogat i raznolik kulturni sadržaj, športski program, poljoprivredni, gospodarski, turistički na najbolji način će kazati o sadržaju ove manifestacije više od svake izgovorene riječi. Stoga sa ovog mjesta čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji i pokroviteljstvu ove manifestacije i Dane kosidbe 2015. proglašavam otvorenim" istaknula je zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto.