Kupres: Mladen Čolić pobjednik 16. izdanja božićnog šahovskog turnira

Dvadeset natjecatelja, igrajući kroz devet kola po švicarskom sustavu, pokazali su zavidnu razinu poznavanja šahovske igre zbog čega je turnir bio napet do samog kraja.

Unatoč nastojanjima "mladih lavova", na turniru je ipak slavio jedan od najiskusnijih članova kupreškog šahovskog kluba, Mladen Čolić, koji je u devet odigranih kola izgubio svega jedan bod. Odmah iza njega, sa svega pola boda zaostatka našao se Andrija Ivković, jedan od mlađih članova kluba koji pokazuje zavidan napredak i od kojeg se u budućnosti očekuje mnogo, te na trećem mjestu Boris Kuna, inače predsjednik Skupštine kluba i jedan od iskusnijih članova s 6.5 osvojenih bodova.

Ovogodišnje izdanje turnira specifično je i po velikom interesu novih šahista koji, ili po prvi puta dolaze na turnir, ili se vraćaju na turnir nakon dugog vremena.

Usporedno sa seniorskim turnirom, u subotu je odigran i juniorski turnir u kojem je najviše znanja i sposobnosti pokazao mladi Bruno Kuna koji je, zahvaljujući pobjedama u međusobnim dvobojima, s jednakim brojem bodova slavio ispred Filipa Galića i Ivana Sučića.

Nakon završetka turnira, najboljima su uručene prigodne plakete i pehari, a za sve članove i prijatelje kluba upriličena je i prigodna večera na kojoj su članovi uprave kluba svima čestitali predstojeće blagdane.