Kupres: Branitelji traže ostavke načelnika općine i općinskog vijeća

otvoreno pismo, branitelji, Kupres, Kupres, obljetnica
...Kupres pod nazivom "Željni kruha- gladni istine" u kojemu se traži neopoziva
ostavka svih istaknutih osoba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Kupresa, navodi se u priopćenju Udruge branitelja Domovinskog rata HVO Kupres.

U otvorenom pismu se, uz ostalo navodi da sve što su vlasti do sada obećale ništa nisu ispunile te da su svojim ponašanjem prevršili svaku mjeru.

"Prodali ste obiteljsko srebro, zemlju kuprešku-novaca nema.
Proširili ste nam vidike, tako da znamo gdje su destinacije Katar, Paragvaj, Urugvaj, Libija, gdje možemo raditi. Naučili ste nas kako bez škole da dođemo do diploma i postanemo visokoobrazovani u Novom Sadu, Gradišci, Banja Luci.

Zabranili ste braniteljima da zbog drugih interesa završe spomenik braniteljima Vukovara, niste željeli osigurani novac koji ne bi završio u vašim džepovima. Za dan sjećanja 10. travnja, niste htjeli da zajednički upalimo svijeće u znaku križa pa smo sami kupili svijeće i sve uradili bez Vas", navodi se, uz ostalo u pismu, te ističe kako je došlo vrijeme da kupreški branitelji kažu "dosta lopovluka i ponižavanja, dosta laži i lažnih obećanja".

"Ovaj grad ima zlatnim slovima ispisanu prošlost, branitelji su izgradili tvrde temelje da nikakve oluje više srušiti ga ne mogu i braniti će ga ponovo od Vas i Vama sličnih. Ne želimo umjesto natpisa 'Dobrodoši u Kupres' pisati 'Kuća na prodaju' jer Vam to nećemo dopustiti.

Pozivamo Vas da u ime morala i istine podnesete neopozive ostavke i u konačnici da na vaša mjesta dođu ljudi, naša kupreška mladost koja će voditi ovaj grad putem boljitka, blagostanja i sreće", navodi se u otvorenom pismu.

fena