Incident na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa

prekinut govor

Na Kupresu je danas obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tom je prigodom slavljena sveta misa u crkvi Svete obitelji, a potom je održana svečana akademija.

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja je prekinuo govor generala Sopte.

https://www.facebook.com/Hercegovina.Info1/videos/2967670903458834/

Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branitelj.

Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!, dobacio je ljutito nepoznati branitelj.

Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve, odgovorio je general Sopta branitelju.

Incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune, prenosi Jabuka.tv.

Nemojte u Kupres dolaziti “ispravljati krive Drine”. Ovo je treći put da se ovakvo nešto događa. Ja se tresem. Zašto u Kupres dolazite uvijek tražiti neke probleme, kazao je Raštegorac.

Svečana akademija je nakon kratkog incidenta bila nastavljena govorom generala Sopte.