FOTO  Krizmeno i dijamantno slavlje u Hutovu

hutovo
Iako je tako bilo planirano, biskup nije mogao osobno pohoditi malobrojne vjernike ove župe Trebinjsko-mrkanske biskupije, ohrabriti ih i šesteroma mladih kandidata koje je župnik pripremio i predstavio, sakramentom Duha Svetoga ojačati. Za to je ovlastio generalnoga vikara don Željka Majića, piše cnak.ba.

Prije misnoga slavlja don Željko se nakratko susreo s krizmanicima - pet učenika i jedna učenica - uputio ih u stvarnost i veličinu sedam darova Duha Svetoga, a u propovijedi pozvao ih da se uvijek otvaraju Duhu Božjemu te u njemu sve promišljaju i djeluju.

Pozdravljajući Biskupova izaslanika, svećenike koncelebrante: don Ivicu Puljića, župnika iz Neuma i trebinjskoga dekana, don Nedjeljka Krešića iz susjednoga Gradca i don Antuna Pavlovića s Hrasna koji je predvodio liturgijsko pjevanje, župnik je don Pero na poseban način, uz krizmanike, njihove roditelje i kumove, pozdravio dijamantne jubilarce Ivu i Anicu Lazarević koji su rodom iz gradačkoga Hotnja, no poslom su došli i nastanili se u Hutovu. I, evo, tu ovaj veliki jubilej milošću Božjom dočekali te u zajedništvu s djecom, unučadi i vjerničkom zajednicom svečano proslavili. Don Željko je u propovijedi istaknuo njihovu bračnu vjernost i ljubav, jubilarcima zahvalio na životnom primjeru te im prenio i biskupovu blagoslovnu čestitku.

Nakon svete Mise, zajedničkoga fotografiranja i pojedinačnoga čestitanja, krizmanici su svoju rodbinu i uzvanike pozvali na čašćenje u obiteljsku, a župnik u župnu kuću kolege svećenike, kojima su se pridružili don Pero Pavlović iz Ravna i don Stipe Gale iz Neuma. No, bratsko zajedništvo nije dugo potrajalo, jer je zvala nova pastoralna obveza u biskupijskom svetištu Kraljice mira na Hrasnu, gdje je trebalo dočekati vjernike iz raznih župa na njihovu pokorničkom hodočašću i sakramentalno ih okrijepiti.

Izvor: Crkva na kamenu/KIUM