Knjiga fra Ike Skoke: Bližnji i ja

Fra Iko Skoko

Knjigu fra Ike Skoke „Bližnji i ja" objavio je Nakladnik PRESSUM Sveučilišta u Mostaru pred Božić 2018. godine. Knjiga sadrži 115 izabranih kolumni koje je Autor objavljivao u Večernjem listu izdanje za BiH, od 2010. do 2018. godine.

Recenzenti su fra Ante Marić i fra Ivan Ševo. Lekturu potpisuje Viktorija Kolak, a korektoru Mladen Dragičević, Marinko Filipović, Mario Kvesić, Jakov Jure Nikolić, Ante Radoš i Danijel Sentić. Računalnu pripremu uradio je prof. Jozo Kraljević. Korice knjige s temom „Vjerovanje osvjetljava i najveću tamu" osmislio je prof. Stjepan Skoko. Knjiga je tiskana u Franjevačkoj mostarskoj tiskari Fram Ziral. Recenzent fra Ivan Ševo između ostalog primjećuje: „Dakako, iz religijsko-filozofskih razmišljanja u ovoj knjizi proizlazi da su istinski susret, kao i istinska spoznaja, barem što se čovjeka tiče, mogući jedino u ljubavi". Fra Ante Marić je završio svoju recenziju riječima: "Slagao je Autor, kamen po kamen sagradio kuću. Zrno po zrno skupljao i kruh dobar ispekao".

Fra Iko Skoko je knjigu posvetio svojoj učiteljici Mili Kovač, svojim nastavnicima u Vitini, te profesorima i odgojiteljima u Visokom, na Humcu, Sarajevu, Bologni i Zagrebu. (M. Dragičević)