Jesu li općine spremne za zimske nepogode?

Iz Službe civilne zaštite općine Čapljina doznali smo kako je općina spremna, osigurani su potrebni strojevi, dovoljne količine soli, održan je koordinacijski sastanak u Mostaru sa predstavnicima vlade gdje su dogovorene nadležnosti.

Nabavljene su dovoljne količine alata poput lopata, kao i sve ostalo što je potrebno za snijeg i sve druge operativne opreme. Komunalna radna organizacija je na raspolaganju, kao i suradnja sa oružanim snagama u slučaju elementarnih nepogoda.

Iz općine Grude su istaknuli: „Predstavnici općine Grude su još početkom prosinca održali sastanak s vlasnicima mehanizacije za čišćenje snijega s područja općine Grude, na kojem je napravljen raspored održavanja lokalnih cesta u predstojećem zimskom periodu kako bi se pravodobno i efikasno odgovorilo na snježne padaline".

Što se tiče općine Široki Brijeg dobili smo podatak iz Službe Civilne zaštite općine kako se na poseban račun izdvaja 0,5% plaće svih uposlenih u Općini Široki Brijeg (cca 6.000 uposlenih), od čega 40% otpada na saniranje šteta, 30% za materijalno tehnička sredstva, 20% za preventivu i 10% za obuku.

Općina Tomislavgrad, također će spremno dočekati vremenske nepogode. Od direktora Javnog komunalnog poduzeća Petra Raduša doznali smo da je bio je raspisan natječaj za čitavu općinu, odnosno Javni poziv i komunalno je dobilo natječaj za održavanje grada.

„Pijeska imamo 50 kubika i 25 tona soli, gdje smo već potrošili 11 tona soli lanjskih zaliha, a za ovu godinu je nabavljeno 25 tona", istaknuo je za kraj direktor.

Izvor: hum.ba