Završava se dugo očekivani projekt asfaltiranja na dionici Sovići-Sovićka

Sovići, dr. sc. Nevenko Herceg
...su gradilište na kojemu su započeli radovi na dionici Sovići-Sovićka vrata na regionalnoj cesti Jablanica-Posušje. Provedbom toga projekta, ukupne vrijednosti oko 850.000,00 KM, završava se spajanje asfaltnim zastorom i okončava izgradnja regionalne ceste R 419 Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje.

Kako je tijekom posjeta istaknuto, cjelokupni projekt će trajati 120 radnih dana tijekom kojih će biti izvršeni radovi na završetku izgradnje i posljednjega makadamskog dijela dionice Sovići-Sovićka vrata u duljini od 3,6 kilometara.

Predsjednik Herceg i ministar Krasić naglasili su bitnost okončanja izgradnje ceste Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje, ukupne duljine 71,6 km, koja spaja čak tri iznimno bitna magistralna cestovna pravca: M 17 Mostar-Jablanica-Konjic, M 16.2 Jablanica-Prozor i M 6.1 Posušje-Tomislavgrad, te regionalnu cestu Tomislavgrad-Lipa-Blidinje.

„S ciljem stvaranja što ugodnijeg okruženja za život građana, Vlada je značajnu pozornost u radu posvetila provedbi različnih infrastrukturnih projekata. Na osobit način ističu se projekti cestovne infrastrukture koji se implementiraju u svim općinama HNŽ i Gradu Mostaru. Za 2018. godinu za ovu nakanu u Proračunu HNŽ osigurana su sredstva u iznosu od 5.775.000 KM, dok će za svaku sljedeću godinu iznos biti uvećan za 5%", rekao je predsjednik Herceg.

„Ljudi koji su ovdje ostali ili su se, nakon svih stradanja, vratili živjeti zaslužili su ovakvu kvalitetnu prometnicu. Stoga, osobno i u ime svih mještana zahvaljujem predsjedniku Hercegu, ministru Krasiću i Vladi HNŽ na tomu što su prepoznali značaj konačnog završetka ceste Jablanica-Posušje kako za nas mještane, tako i za gospodarski razvitak, osobito razvitak turizma", naglasio je mještanin Ivan Rogić .

Inače, radovi su predviđeni u sklopu godišnjeg Plana i programa Ministarstva prometa i veza-Uprave za ceste, koji je usvojila Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.