Na proslavi patrona župe Doljani nazočilo između 1 500 i 2 000 vjernika

Župa Doljani

Don Ivica Boras, župnik župe Sv. Mateja iz Mostar, predvodio je svečano misno slavlje, a koncelebriralo je 11 svećenika. Neki od kojih rodom su iz Doljana, a zanimljivo je da njih 12 djeluje u pet različitih biskupija: zagrebačkoj i vrhbosanskoj nadbiskupije te sisačkoj, hercegovačkoj i dubrovačkoj nadbiskupiji, javlja Nedjelja.ba.

U prigodnoj homiliji, don Boras je govorio o proroku Iliji. Kazao je kako je on bio neustrašiv i nije se libio drugom ukazati na greške, a kako se vjernici danas često ne usude spomenuti subratu kako griješi.

Pozvao je vjernike da po uzoru na Sv. Iliju proroka budu neustrašivi. Proslavi patrona župe Doljani nazočilo je između 1 500 i 2 000 vjernika. Foto: KT Svečano euharistijsko slavlje uveličao je i zbor župe Sv. Mateja iz Mostara.

Ovogodišnjoj proslavi Ilindana prethodile su mise trodnevnice: u srijedu 17. srpnja na nakanu mladih, u četvrtak 18. srpnja na nakanu starih, bolesnih i ostavljenih i u petak 19. srpnja kod križa na Valju slavljena je misa za sve poginule u svim ratovima.

Pred proslavu patrona 18. srpnja održano je i predstavljanje knjige Hrvati Jablanice prošlost, sadašnjost, budućnost, a 19. srpnja blagoslovljen je križni put iz Krkače (Doljani) do Stipića livade.

Za nedjelju 21. srpnja u 11 sati predviđena je misa za sve poginule na Pomenu, Spomen na pomen. Istog dana s početkom u 21 sat održat će se druženje i revijalne utakmice na stadionu Valj u Doljanima.