Kanaderi iz Hrvatske i danas na terenu: Još uvijek kritično u Sovićima

Stanje na širem području Risovca i dalje je zabrinjavajuće, još su ugroženi selo Sovići u podnožju visoravni Risovac i kompleks mlade jelove šume prema općinama Rama i Tomislavgrad.

Općinski štab civilne zaštite Jablanica i jutros je dobio pomoć dva kanadera iz Republike Hrvatske koji djeluju od sedam sati, rekao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika općine za civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Jučer su u dva navrata djelovali kanaderi Hrvatske, koji su imali veoma dobar učinak, pri čemu je spriječen prodor vatre u selo Sovići. Također, spriječeno je prodiranje vatre u kompleks mlade jelove šume u pravcu planine Vran u općini Tomislavgrad i dubinu općine Rama, rekao je Nezirić.

Na terenu su djelovali vatrogasci iz Jablanice, Prozor-Rame, Tomislavgrada, vlasnici privatnih cisterni i terenskih vozila s Risovca, stanovnici Sovića, Risovca i Doljana, uposlenici Parka prirode Blidinje i šuma Herceg- Bosne, radnici Šumarstva iz Prozor-Rame, pripadnici Radio kluba "PUPIN" iz Jablanice, te pripadnici službe za civilnu zaštitu iz Jablanice i Prozor-Rame.