Iva Romić iz Rakitna proslavila 104. rođendan: `Godine lete k’o vitar, ali ja se ne pridajem´

I u posuškom kraju je nekoliko starijih koji se doživjeli stotu. Ti se događaji proslave u krugu obitelji s pjesmom i veseljem kao u starim vremenima. Tako je bilo i na 104. rođendanu najstarije Rakićanke, Posušanke ali i šire, Ive Romić Rezuše, rođene 6. siječnja daleke 1910. godine.

Rekorderka

U krugu obitelji okupilo se 50-ak sudionika pa i osnovaca iz OŠ A.B. Šimić, iz skupine Civitas. Baka Iva je presretna sa svojih osmero unuka, dvanaest praunuka i jednim prapraunukom malim Ivanom koji je iz Zagreba svojoj baki poslao SMS čestitku.

Kako bi rekorderka po godinama u Zapadnohercegovačkoj županiji izgledala što mlađe mala praunuka Ivona i ove ju je godine našminkala. Navratili smo malo prije samog slavlja, smirena baka Iva je zahvalila svima na darovima pa i novinarima koji je posljednjih godina redovito posjete i na rođendan, ali i u drugim zgodama.

- Baka u ovim godinama malo slabije čuje, ali je zdrava kao drijen i ne tuži se na bolove a mirno spava i ne troši lijekove. Prošla je težak život u teškim vremenima, ali je uvijek bila vesela i
nama kazivala kako je zdrava hrana, malo rakije ujutro i čašica vina poslije ručka, pravi lijek, ispričao nam je unuk Stipe.

Neka su veseli i zdravi

- Godine lete ko vitar, a ja se ne predajem i tvrdo sam uz u dragog Boga pa me sve to drži i u ovim godinama, kaže baka Iva.
- Sve je lipo i dobro, a srce mi tuče kad vidim sve svoje oko sebe kako su veseli i zdravi. Bože im pomozi pa neka žive dugo i sritno - priča s malim poteškoćama Iva svoju priču s nadom da će se još radovati i veseliti u svom dragom rakitskom kraju.

hercegbosna.org