HNŽ: Potpisani ugovori sa 270 novih stipendista

studenti, stipendije, diplome, studenti, studenti, sveučilište, sveučilište, Posušje, fakultet, studiranje, zdravlje, diploma, škola, razred, stipendije, Čapljina, studenti, vlada sbž, studenti, studentski dom, esad dželilović, studenti, studentski zbor, peticija, studenti, isplata, stipendije, studenti, ispiti, greške, HNŽ, stipendija, studenti, Posušje, studenti, stipendije, studenti, stipendije, Hrvatska zemlja, Natječaj, stipendije, Hrvatska zemlja, stipendije, BIH, Hrvatska zemlja, stipendije, Hrvatska zemlja, studenti, smještaj, Zagreb, stanovi, Čitluk, studenti, pomoć, stipendije, student, javni natječaj
... sa studentima koji su ostvarili to pravo. U obraćanju studentima, dobitnicima stipendije predsjednik Vlade Denis Lasić kazao je kako je Vlada, unatoč složenom financijskom stanju u Proračunu, dala punu potporu da se i u akademskoj 2013./2014. planiraju sredstva za stipendiranje značajnog broja studenata.

„Često sam isticao kako je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje, jer sam siguran kako jedino znanje i potpora mladim ljudima mogu pomoći da čim prije prebrodimo sve poteškoće u kojima se naše društvo danas nalazi. Znam da su sredstva koja smo osigurali samo dio vaših potreba za vrijeme studentskih dana, ali vjerujem kako će zajedno sa sredstvima koja osiguravaju vaše obitelji, biti dostatna kako biste uspješno nastavili vaše školovanje", kazao je predsjednik Lasić.

„Današnjim činom okončan je proces u kojem će 270 studenata, sukladno kriterijima koje je utvrdilo i cijeli proces provelo Ministarstvo prosvjete, dobiti potporu u iznosu od 150 KM. Kada tome dodamo studente koji su ranijih godina ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja, dobijemo brojku od preko 900 studenata koji dobivaju ovakav vid potpore", istaknuo je ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Zlatko Hadžiomerović.

Ministar financija Samir Hadžihusejnović uputio je čestitke svim dobitnicima stipendija i izrazio nadu kako će im ova potpora olakšati obrazovanje i daljnje uspješno školovanje.

„Vlada, svjesna činjenice kako ulaganje u znanje nije trošak nego investicija koja se dugoročno višestruko može isplatiti, te unatoč financijskim poteškoćama niti jednog trenutka nije dvojila da značajan iznos u Proračunu planira upravo za potporu studentima", istaknuo je u izjavi za medije ministar Hadžihusejnović.

Vlada HNŽ