Hercegovina: Izdano upozorenje zbog obilnih kiša i jakog vjetra

snijeg, Mostar, zahlađenje, meteo alarm, vrijeme, Snažno nevrijeme, zimsko vrijeme, snježno nevrijeme, meteoalarm, Hercegovina, vremenska prognoza, vremenska prognoza
"Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", stoji u upozorenju.

Na području livanske regije meteoalarm je upaljen zbog vjetra i snijega, dok je na području Trebinja upaljen zbog obilne kiše. Na području Mostara je upaljen zbog očekivane količine padalina koje će iznositi između 20 i 40 l/m2 . Očekuju se jaki udari sjevernog vjetra jačine između 40 i 55 km/h.

U ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prestanak padalina u jutarnjim satima prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Sredinom dana se očekuje prestanak padalina u zapadnim i središnjim područjima Bosne.

Na istoku Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima može padati slaba susnježica ili snijeg. U Hercegovini veći dio dana oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Poslije podne u Bosni postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar, koji će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana oslabiti, priopćila je Civilna zaštita HNŽ-a.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Grude-online.info