Hercegovci nude smještaj osobama koje su ostale bez kuća u Vogošći

poplave, pomoć, vojska, pomoć, poplava, Hercegovina, poplava, nesreće, pomoć, BIH, Slavonija, poplave, poplave, pomoć, poplave, apel, Orašje, poplave, pomoć, evakuacija, sava, crna kronika, Orašje, pljačka, vojska, poplave, Vlada RH, sava, vodostaj, poplave, sava, beskućnik, poplava, humanitarne akcije i apeli, poplave, sava, poplave, Orašje, pomoć, poplave, Posavina, poplave, šteta, Brčko, poplave, kuća

A pomoć pristiže iz svih krajeva zemlje. Ljudi se organiziraju u grupe koje pomažu, a lijepu gestu učinila je književnica i novinarka Martina Mlinarević-Sopta.

Ona je na svom Facebook profilu pozvala mještane vogošćanskih naselja da se jave kako bi im u Hercegovini bio osiguran privremeni smještaj.

''Molila bih one koji poznaju osobe koje su izgubile kuće u jučerašnjem strašnom odronu u Vogošći i Semizovcu, da ih obavijeste, kao i njihove Mjesne zajednice i Civilnu zaštitu, da nas ima dosta raspoloživih i voljnih u Hercegovini za ponuditi privremeni smještaj te me mogu za sve informacije kontaktirati u inbox. Također molim sve one koji na bilo koji način mogu pomoći, ako imaju viška toplu prostoriju, ili pak mogu donirati hranu, odjeću i osnovne namirnice ovim ljudima da se uključe srcem."

Radiosarajevo.ba