Hercegovački kralj autobusa potvrdio da je kupio njemačkog konkurenta

autobus, učenici, Imotski, globtur, studenti, otvoreno pismo, globtur, odgovor, odlazak na rad u inozemstvo, odlazak mladih, odlazak u zemlje EU-a, globtur, Globtour Međugorje, globtur, Globtour Međugorje, student, globtur
...u vlasništvu hercegovačke obitelji Zelenika, unutar kojeg djeluje i zagrebački Croatia bus, objavili su njemački mediji.

Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa i Globtoura Međugorje, za hrvatski tportal.hr je potvrdio kako je u toku proces preuzimanja koji bi trebao biti dovršen do početka rujna.
Kako pišu njemački mediji, tvrtka je prije nekoliko mjeseci završila u stečaju, a stečajni upravitelj Miguel Grosser obznanio je kako je ‘s gledišta tvrtke i povjerilaca ovo najbolje moguće rješenje' te da hrvatski Croatia bus/Globtour Međugorje nastavlja s poslovanjem i zadržavanjem 92 radnika u Njemačkoj.

Hrvati će, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung, nastaviti poslovanje u Njemačkoj te preuzeti dvije poslovnice u Hrvatskoj i Srbiji, dok se za češki dio posrnule tvrtke još traži rješenje, a pregovori s investitorima traju.
- Da, u toku je proces preuzimanja njemačkog autobusnog prijevoznika koji bi trebao biti dovršen 1. rujna, potvrdio je tportalu Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa/Globtoura Međugorje.

Na upit o vrijednosti same akvizicije odgovara kako su ‘iznosi relativni jer podrazumijevaju direktno plaćeni iznos, iznos za sada izgubljen u stečajnoj masi te štetu od diskontinuiteta snažne zastupljenosti na njemačkom tržištu', ali da je u svakom slučaju riječ o više milijuna eura. Poduzetnička obitelj Zelenika, koja dolazi iz Širokog Brijega, javnosti je manje poznata iako su već dugo prisutni na prijevozničkoj sceni. Biznis su pokrenuli braća Ivan i Rajko Zelenika još prije 1990-ih.

Dnevni list