Hercegovačke humane mame donirale opremu

mame, Humanitarna akcija
...Odjelima porodiljskog i neonatalogije Kliničkog bolničkog centra Mostar. Akcija je pokrenuta od strane članica Facebook grupe "Porodiljno Mostar Iskustva", odnosno žena koje su rodile u Mostaru i onih koje treba da se porode. Organizatorica Vera Stojić iz Čitluka kazala je kako prikupljena roba i oprema govori o humanosti ljudi diljem Hercegovine, te se zahvalila svim organizatoricama i volonterkama na terenu te svim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali.

Akciju su podržali župnici, vrtići vrtićima "Cvitak" Čapljina i "Sunce" Grude, Sportski plesni klub "Zrinjski", udruga "Duga" iz Ljubuškog, obitelji Grubišić iz Drinovaca, obitelji Boras iz Posušja, župni uredi iz Čitluka, Čapljine, Širokog brijega, Pologa, Vitine, Veljaka, i Rakitnoga.

Donacije su se prikupljale u Čitluku, Čapljini, Rakitnu, Posušju, Grudama, Mostaru, Ljubuškom, Širokom Brijegu, Stocu, Bobanovom selu, Šuškovom naselju, Modriču, Vitini, Drinovcima, Pologu.

Tjedan dana mame su prikupljale donacije u mnogim hercegovačkim mjestima kako bi olakšale boravak mama i bebama u bolnicama. Tijekom tjedan dana prikupljeno je oko: 1000 dječjih bodija, 700 gegica, 150 dekica, 190 komada tetra pelena, 20 paketa jednokratnih pelena, 150 kapica, oko 250 pari čarapica, 30 komada posteljine, 190 benkica. I još razne dječje odjeće, igračaka, higijene i hrane.

Dnevni list