Hercegovačka priča: Načelnik općine u filmskim scenama s Monicom Bellucci

Monica Bellucci, film, Emir Kusturica
...redatelj Emir Kusturica rekao je da je Bileća rasadnik filmskih stvaralaca, mjesto koje ima svoje oskarovce i ljude koji u svakom smislu zavrjeđuju veliku pozornost javnosti, napominjući da je to jedan od razloga što je hercegovačka premijera njegova filma "Na mliječnom putu" upravo u tom gradu, piše Večernji list BiH.

Kusturica, koji je na konferenciji za novinare bio u društvu glumice Slobode Mićalović i načelnika općine Bileća Miljana Aleksića, čije je pojavljivanje u filmu izazvalo veliku pozornost, rekao je kako je ova premijera početak jednog iskrenog prijateljstva s ljudima iz Bileće.

Govoreći o "prvim glumačkim koracima" Miljana Aleksića, kome je povjerio jednu od uloga u svom filmskom ostvarenju, i to upravo s filmskom divom Monicom Bellucci, Kusturica je rekao kako bi, kada bi radio neki film u kojem bi trebalo glumiti načelnika općine, to, bez ikakve sumnje, bio Miljan.

"Njegov glas i pojava su nešto posebno i tvrdim da ne postoji ni jedna uloga na svijetu koju, kao i Pavle Vuisić, ne bi mogao odigrati", istaknuo je Kusturica. "Proveo sam 5-6 nezaboravnih dana s Emirom Kusturicom, s Monicom, s gospođom Slobodom, to je za mene bilo nešto novo i mislim da to neću više nikad uraditi", izjavio je Aleksić okupljenim novinarima prije projekcije filma.