Hector i Susana Bošnjak iz Argentine prvi put su posjetili Hercegovinu, rodni kraj svoga oca Petra

Argentina, Hercegovina, Hector i Susana Bošnjak
Kako piše portal tomislavcity.com ovih dana Hector i Susana Bošnjak , prvi put su iz daleke Argentine došli u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu , gdje su posjetili rodni kraj svoga ( pokojnog) oca i upoznali se s mnogobrojnom rodbinom.

Hector se bavi poljoprivredom i uzgojem stoke na farmi koju je naslijedio od svoga oca Petra-Pedre, obrađuje 300 hektara zemlje, a u jednom turnusu tovi 300 junadi i 200 svinja. Još drži 100 ovaca, kokošiju, pataka, a ima i dva jahaća konja za obilazak imanja.

Susana je završila ekonomski fakultet i radi kao knjigovođa u jednoj osiguravajućoj kući u Rosariu.

S mnogo emocija dočekala ih je mnogobrojna rodbina, kako u Hrvatskoj tako isto i u Bosni i Hercegovini, koja se trudila što bolje ugostiti svoje drage rođake iz daleke Argentine .

Hector i Susana , između ostalog , posjetili su i rodnu kuću svoga oca Petra, a njihova suzna lica najviše su govorila o emocijama što su ih tom prigodom proživljavali.

Posebno nadahnutu dobrodošlicu uputio im je fra Bernad Marić na mjesnom groblju u Dragićini, gdje su Suzana i Hector zapalili svijeću i položili cvijeće na grobu njihova djeda i bake, Andrije i Anđe Bošnjak.

U kratkom obilasku rodnog zavičaja divili su se ljepotama crkve sv. Kate u Grudama , gdje se krstio njihov otac Petar, obišli su Široki Brijeg, Mostar, pomolili se na Brdu ukazanja u Međugorju, oduševili se ljepotama vodopada Kravice, prekrasnim Dubrovnikom, te zanimljivim Imotskim i njegovim kraškim fenomenima -Plavim i Crvenim jezerom.

Za vrijeme boravka obišli su brojnu rodbinu u Sarajevu, Đakovu , Andrijevici i Čajkovcima. Oduševljeni ljepotama rodnog kraja njihova oca, kazali su kako će svugdje pričati o onomu što su vidjeli, te biti veliki turistički promotori Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iduće godine, rekli su Hector i Susana, u posjetu rodnoj grudi njihovog djeda, doći će Hectorove dvije kćerke Valeria Soledad, koja je završila fakultet za socijalni rad i Maria Euhenia, studentica međunarodnog prava.

Na kraju boravka u Hrvatskoj i Hercegovini, teško bi bilo reći tko je bio radosniji: Hector i Susana ili njihova brojna rodbina s očeve strane, fotografije su najbolji dokaz tomu.