FOTO  Završila Likovna kolonija fra Mirko Ćosić

kolonija ćosić

..." koja je ove godine bila u Gorici uz ranokršćansku baziliku i starohrvatsku crkvu sv. SDtipana Prvomučenika; tu u Šamatorju u Gorici pokraj svih naših pokojnih didova i baba, svih naših mučenika koji su nam namrli i sačuvali sve ovo što danas imamo. Bog im dao pokoj vječni!

A naši umjetnici s Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, studenti i profesori na čelu s prof. Antunom Borisom Švaljekom, i drugi koji iz ljubavi rado slikaju i bave se umjetnošću dali su svoj veliki obol došavši u Goricu kao sudionici na ovoj Likovnoj koloniji. Hrvatski i franjevački uznik, mučenik fra Mirko Ćosić je to zaslužio. I na ovaj su mu način naši umjetnici odali počast! Hvala im!

A evo sudionika: Drago Bušić, A. B. Švaljek, Robert Tomić, Viktorija Srbalj, Nikolina Đerđa, Karolina Marušić, Marijana Tole, Zdravko Soldo, Mirela Runac, Branko Širić, fra Vinko Mikulić, Zdenko Galić, Anđela Ljubić i Tanja Pejić. AkoBOGda opet ćemo organizirati sličnu likovnu koloniju u Gorici jer je ovo druženje bilo lijepo i nezaboravno!