FOTO  U Grudama svečano otvoren Dom za umirovljenike Vita, centar udobnog življenja

Vita, dom umirovljenika

Vrpcu je presjekao gospodin Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude. Uz prigodan program i veliki broj uzvanika, vrata Doma za umirovljenike su tako i zvanično otvorena.

Rad na projektu je trajao 14 mjeseci i u ovom trenutku predstavlja jednu od značajnijih investicija privatnog kapitala u Hercegovini. U narednom će periodu ova ustanova otvoriti i 30 novih radnih mjesta različitih usmjerenja.

Vita je ustanova za smještaj osoba treće životne dobi, koje krunu življenja žele provesti u okruženju obiteljske atmosfere i sa svim pogodnostima izvanredne i profesionalne skrbi, u luksuznom i opuštajućem ambijentu.

Misija centra je da svojim korisnicima osigura više od udobnog boravka. Polažući punu pažnju na sve potrebe starijih osoba, centar Vita svojim korisnicima omogućuje vrhunsku medicinsku skrb, komfor i potpunu prilagođenost njihovim osobnim potrebama, po principu individualiziranog smještaja. Ukupni kapacitet doma je 165 kreveta u luksuzno opremljenim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Dom korisnicima nudi cijeli niz različitih sadržaja i aktivnosti.

„Ideja o projektu je nastala još odavno i prvenstveno se temelji na našoj potrebi da dobro vratimo dobrim u zajednici u kojoj živimo. Tijekom procesa planiranja smo posjetili velikih broj istih ili sličnih ustanova u nekoliko europskih zemalja i koristeći njihove primjere dobre prakse smo kreirali sadržaje našeg Doma", rekla je prigodom otvaranja Marija Ćorluka, ravnateljica Doma Vita. „Ništa nismo prepustili slučaju. U ovom Domu ćemo starijim osobama pružiti njegu i skrb kakva je primjerena njihovoj životnoj dobi", dodala je Ćorluka.

Konceptom rada koji je jedinstven i jedan od rijetkih čak i u Europi, Vita će sasvim izvjesno postaviti potpuno nove standarde u oblasti smještaja i skrbi za starije osobe ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionalnim okvirima.