U Grudama se uvodi redukcija vode!

voda, laži, mitovi, voda, čaša vode, zdravlje, mitovi o mineralnoj vodi, vjerovati , mineralna voda- blagodati, razlozi, mineralna voda-mitovi, redukcija vode, voda, mineralna voda-mitovi, mitovi o mineralnoj vodi, mineralna voda- blagodati, gazirana voda, istraživanje, konzumacija mineralne vode
Obavještavaju se korisnici vode s javnog vodovoda da su u JP Komunalno prinuđeni uvesti REDUKCIJU vode po slijedećim područjima:

Na dan 09.06.2017. VODU NEMAJU NASELJA: LEDINAC, PODLEDINAC, SMOKINJE, RASNO ( od 19:00 do 19:00 narednog dana )

Na dan 10.06.2017. VODU NEMAJU NASELJA: MEDOVIĆI i DUŽICE ( od 19:00 do 19:00 narednog dana )

Redukcija će se provoditi naizmjenično, svi navedeni će biti opskrbljeni vodom svaki drugi dan. Redukciju ćemo prilagođavati prema stanju u vodoopskrbnom sustavu, a o izmjenama ćemo izvjestiti sve korisnike.

U periodu trajanja redukcije zabranjuje se navodnjavanje poljoprivrednih površina. Ispričavamo se svim potrošačima koji ostaju bez vode u periodu prema obavijesti, priopćili su iz Komunalnog.

Podsjetimo, JP Komunalno proteklih je dana upozoravao građane da se voda sa javnog vodovoda koja je namjenjena za opskrbu domaćinstava ne koristi za natapanje većih poljoprivrednih površina kako bi se u narednom periodu izbjegla eventualna redukcija vode, javlja portal Grude.com.