U Grudama predstavljen novi Araličin roman

ab šimić, ivan aralica, ivan aralica, Grude
Tom prigodom predstavljen je novi Araličin roman "Život nastanjen sjenama", a gosti večeri bili su profesor...

...Jozo Marić i Mario Bušić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije.

Bušić je govorio o političkom djelovanju Ivana Aralice od sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je bio aktivist u Hrvatskom proljeću te njegovom djelovanju u Saboru Republike Hrvatske.

Profesor Marić je kazao kako Araličina nova knjiga opisuje osam dana vojno-redarstvene akcije Oluja u Domovinskom ratu, vrijeme zadnjih priprema za akciju te ulazak hrvatskih vojnih snaga u Knin.

Ivan Aralica je istaknuo da nije nepoznat na ovim prostorima koje je već istraživao, ali u to vrijeme je bio književno anoniman široj javnosti.

Govoreći o knjizi, istaknuo je dijelove koji su vezani za suradnju s pokojnim predsjednikom RH Franjom Tuđmanom. Aralica je također govorio o svom političkom angažmanu ističući da su ga ljudi često pitali zašto mu je takav angažman trebao ako je već bio poznati književnik te dodao kako je povijesni kontekst uvelike utjecao na njegov susret s politikom.

Tijekom večeri Andrija Nikić, učenik 6. razreda Grudske glazbene škole izveo je na glasoviru skladbu "River Flows In You" japanskoga skladatelja Yirume.

FENA