FOTO  U Galeriji u Gorici u Korizmenim tribinama otvorena izložba raspela Roberta Tomića

Gorica, Galerije "Gorica", Sovići, korizma

...Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, otvorena je izložba raspela, autora Roberta Tomića iz Posušja.
Nakon uvodne molitve koju je molio otac fra Nikola Spužević, sve je prisutne pozdravio u ime Bratovštine Mile Pejić, zaželjevši Robertu još puno lijepih i plemenitih radova u drvetu i ovakvih susreta na izložbama.

O izložbi Robertovih raspela i o samom Robertu govorili su kapelan u župi Gorica-Sovići fra Nikola Spužević koji je naglasio simbol križa za kršćane i biblijski motiv i simbol samog drveta iz knjige Postanka koje može biti izazov za Dobro ili, ne daj Bože, za Zlo. Fra Nikola je kazao kako su radovi gosp. Roberta Tomića izvor njegove unutarnje opredijeljenosti za Dobro.
Sam autor je rekao za sebe da je ovaj Božji dar rezbarenja i izrade raspela u drvetu otkrio prije nekoliko godina kad ga je sam Bog na to pozvao. Robert je pročitao i jednu svoju pjesmu i time dokazao da je, osim umjetnik u drvetu, i dobar umjetnik-pjesnik.

Program je vodio Mario Bušić koji je između ostaloga pročitao iz kataloga za ovu izložbu krasan tekst Petra Majića pod naslovom „Robertov križ".
Na kraju je ministar Hrvatskih branitelja iz domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić Mađa, i kao suborac Roberta Tomića u Domovinskom ratu, prigodnim obraćanjem otvorio ovu izložbu raspela. Posjetitelji su imali prigodu kupiti prigodna raspela, koja su doista divan dar za mnoga naša kršćanska slavlja.
Iduća korizmena tribina u Gorici je u petak 13. ožujka 2015. godine i to:
U staroj crkvi u Gorici u 20 sati bit će Korizmeni koncert MISERERE MEI, DEUS komornog pjevačkog ansambla „Pro arte" iz Mostara, koji vodi i njime ravna mr. art. Katja Krolo Šarac. Ovaj koncert Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići organizira zajedno s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Pozivamo sve da dođu na ovaj koncert!


Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići