Priveden Gruđanin koji je prijetio automatskom puškom

Policijski auto
... u blizini obiteljske kuće u Drinovcima, nakon prepirke o pravu na korištenje puta, R. A. (62) uputio ozbiljne prijetnje, pri čemu se služio automatskom puškom.


Postupajući po prijavi policijski službenici PU Grude izvijestili su dežurnog županijskog tužitelja te je, na Općinskom sudu u Ljubuškom, zatražena i dobivena naredba za pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi R. A. (62).

Policijski službenici PU Grude jučer su izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi R. A. (62), a tom prilikom pronađene su, i uz izdanu potvrdu oduzete, dvije automatske puške,10 pripadajućih spremnika za streljivo i 360 metaka odgovarajućeg kalibra.

R. A. (62) lišen je slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti, u stjecaju s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv R. A. (62) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili ekplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ.

radioljubuski.ba