Marko Čolak opjevao generala Zadru u svom prvom CD-u: 'Nebom leti iznad Vukovara, Vučedolska golubica stara...'

marko čolak, gusle
Opjevao je svog sumještanina, legendarnog Vukovarca, a rođenog Ledinčanina Blagu Zadru. "Nebom leti iznad Vukovara, Vučedolska golubica stara. Iznad grada sa milijun rana, u kljunu joj lovorova grana. Sa Dunava voda je umila, Grad joj heroj, legao pod krila...", glase stihovi iz guslarskog uratka mladog Čolaka.

Čolak je i na ovom CD-u radio s Franom Mikulićem Jukićem, a suradnja dvojca je itekako poznata Hercegovcima s obzirom da su opjevali Hercegovački slučaj i Međugorje, upozoravajući na progon hercegovačkih franjevaca i marijanskog svetišta od strane mjesnog biskupa.

Ovog puta dvojac nastavlja u domoljubnom duhu podsjećati na vrijednosti Hrvata, a njihova vrijednost i njihov velikan sigurno je Blago Zadro, legendarni general s Trpinjske ceste.

Zdenko Damjanović, tvorac hita Šćepan križ snimio je u svome studiju Čolaka, a njegov sin Marko dizajnirao je CD. Song Zelex je sudjelovao u izbacivanju većeg broja primjeraka CD-a na tržište.

Svi koji žele imati Čolakov CD mogu ga kupiti na prodajnim mjestima str. Čolak Ledinac, str. Kazić Ledinac i Perišić Benz Grude, kao i kod Marka osobno, a javiti mu se možete na broj 063/448:980.

Grude.com