Kata Zadro: Ledinac... Ledinac je baš kao i Blago - Malen i skroman, ali velikoga srca

ledinac, Blago Zadro
I zahvalna sam svima koji na taj dan dolaze u Vukovar, iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine pa i šire. U Vukovaru i Borovu živjelo je mnogo Hrvata koji su, baš kao i mi, doselili iz Bosne i Hercegovine i mnogi vukovarski branitelji porijeklom su iz raznih krajeva BiH, kao i naš Blago - riječi su Kate Zadro, supruge heroja s Trpinjske ceste, jednog od simbola Vukovara Blage Zadre.

Grude svog Blagu osobito poštuju i ponose se njime. U njegovom rodnom Ledincu je spomenik posvećen njemu, zatim mural ispred kojeg su danas zapaljene svijeće. Portal Grude.com piše da se osjeća da je to njegov rodni kraj i to ne samo 18. studenog, nego svakodnevno.

- Udajom za Blagu mogu reći da sam se udala i za Ledinac jer njegov rodni kraj uvijek je bio dio njega. Kada dođem u Grude i Ledinac, osjećam se kao kod kuće. I zahvalna sam svima koji u Blaginom rodnom kraju čuvaju uspomenu na njega. Podignut mu je i spomenik, a mnogi od tamo dolaze u Vukovar i Borovo na naše obljetnice kako bi odali počast Blagi i Robertu te svim vukovarskim braniteljima, i na tome im od srca hvala. A Ledinac, Ledinac je baš kao i Blago - malen i skroman, ali velikoga srca - kazala je Kata.

Grude.com