Jakov Mikulić: Nisu pronađena nikakva ukradena ili rastavljena vozila

uvoz, automobil, carina, automobil, automobil, automobil, rabljeni automobili, cijena, automobil, carina, automobil, BIH, uvoz, rabljeni automobili, BIH, skandal, Gorivo, otpad, Grude, krađa, Grude, ukradeni automobili, auto otpad, carina, BIH, automobili, nezaposlenost, auta, cijena, Europska unija, auto, kupovina, automobili, prodaja, homologacija, uvoz automobila, uvoz, polovna auta, uvoz automobila, BIH, vozila, uvoz, uvoz automobila, BIH, uvoz, uvoz automobila, vozila, kupovina, automobili, automobili, mitovi, automobili, BIH, uvoz, vozila, registracija, BIH, automobili, automobil, BIH, BIH, vozila, uvoz, registracija, BIH, vozila, automobili, poskupljenje, vozila, registracija vozila, registracije vozila, FBIH, automobil, testovi, polovni automobili, automobil, auta, BIH, dizel pogon, dizel, automobili, rabljeni automobili, polovni automobili, rabljeni automobili, Prijenos vlasništva, polovna auta, polovni automobili, Njemačka, automobil, uvoz, uvoz automobila, automobil, rabljeni automobili, kupovin
Inače, riječ je priopćenju CJB Doboj nakon akcije na području Gruda i još nekih mjesta u Republici Srpskoj koju su proveli pripadnici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zapadnohercegovačke županije, a na osnovu pribavljenje naredbe Osnovnog suda Derventa, u potrazi za ukradenim vozilima.

Jakov Mikulić u dopisu upućenom redakciji Dnevnog lista tvrdi da na njegovom posjedu nije pronađeno 50 ukradenih vozila Mercedes 124.

"Istina je samo da se radi o dva sporna vozila koja su predmet istrage. Vozila nisu ukradena, u pitanju je opserviranje dva vozila te za iste postoji odgovarajuća dokumentacija", navodi se u dopisu Jakova Mikulića. Dodaje kako nikakvi automobili nisu rastavljeni niti sječeni, dok on, kao vlasnik registriranog servisa, nije ni priveden.

"Meni nije poznato privode li nadležna tijela druge osobe s područja Gruda, Čelinca i Banje Luke. Ponavljam, to mi nije poznato niti se dovodim u vezu s tim. Da imam bilo kakve veze s tim, ja bih bio ispitan, tako da je to što je napisano u vezi mene potpuna neistina", kaže se u dopisu Mikulića.

Podsjećamo, inspektori kriminalističke policije CJB Doboj u suradnji s pripadnicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije 12. listopada su proveli akciju na području Gruda u potrazi za ukradenim automobilima. Osim na području Gruda, akcija je provedena i na području Banja Luke i Čelinca. Dakle, kada se spominje brojka od 50 ukradenih vozila, misli se na cjelokupnu akciju, a ne samo onu na području Gruda. Također, u tekstu se nigdje ne spominje da je Jakov Mikulić kradljivac, već da istražitelji utvrđuju odgovornost Jakova M., odnosno je li znao da je riječ o ukradenim vozilima, kao i na koji način je došao do njih.

Iz policije su također potvrdili da su "pretresi obavljeni u poduzeću za autoservisiranje Mercedesovih vozila u Grudama u sklopu kojeg se nalazi i autootpad. Akcija je pripremana duže vrijeme s ciljem rasvjetljavanja krađa vozila marke Mercedes, tip 124".

Osim vozila, u akciji je pronađen i alat za koji se sumnja da je korišten za falsificiranje brojeva šasija. Riječ je uglavnom o različitim vrstama i tipovima "numeratora" za falsificiranje brojeva šasija. Oduzeto je i 25 motora i 20 mjenjača od vozila Mercedes 124, za koja, također, postoji sumnja da potječu iz krađa i oni će biti predmet daljnje provjere.