Ispred vrtića i škole će se postaviti 1250 m2 kocke

škola

Više je to nego prethodnih godina, što je potvrda većeg broja djece u središtu i u samoj župi Grude, odakle ih je najveći broj u toj grudskoj tvornici znanja.

Stoga je još ranije vodstvo škole odlučilo povećati svoje kapacitete kako bi učenici imali više prostora za učenje, veći broj učionica i svega ostalog što prati jednu obrazovnu ustanovu. Izgrađena je nova zgrada, uz ranije postojeću, a u rujnu ove godine učenici su sjeli u nove učionice, piše Večernji list BiH.

Generalna ocjena je da je napravljen odličan posao na čemu je, uz vodstvo OŠ Ruđera Boškovića Grude, najvažniju ulogu imao Državni ured za Hrvate izvan RH koji je prepoznao važnost projekta, kao i Općina Grude koja je inicirala radove.

Budući da sama zgrada traži dodatno uređenje okoliša, izgradnju pristupne ceste koja je ranije dobrim dijelom bila devastirana, o završetku projekta okoliša govorio je grudski načelnik Ljubo Grizelj.

- Projektna dokumentacija za navedeno je urađena prije nekoliko godina, a financijsku konstrukciju smo zatvorili u kolovozu i potpisali u Državnom uredu za Hrvate izvan RH, a ugovor je potpisan i s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja - kazao je Grizelj.

Također, objasnio je i zašto se nije prije mogao početi raditi vanjski dio. - Prije zatvaranja financijske konstrukcije u kolovozu, preciznije u drugoj polovini tog mjeseca, nismo mogli početi raditi.

Onaj tko nešto zna o javnim nabavama, zna i da se prije zatvaranja financijske konstrukcije ne smije krenuti u izvođenje radova - istaknuo je Grizelj. Bilo je ideja da se s tim radovima krene tek iduće godine, no Grizelj je tražio da počnu nakon završetka financijske konstrukcije i potpisivanja ugovora.

- Moja je ideja bila da ne čekamo nego krenemo s radovima. Dogovorili smo i postavljanje kocke na 1250 četvornih metara na dijelu vrtića i ispred škole. Potrebno je malo strpljenja i međusobnog uvažavanja među svima nama i sve će se završiti - kazao je Grizelj.